Skupni cilj – konkurenčnost in uspešnost naših naročnikov
Delujemo v panogi, v kateri je gibanje stalnica, potovanje realnost. Razvoj, inovativnost in varnost dajejo tempo panogi in odpirajo nove poslovne priložnosti, ki jih prepoznavamo in nanje odgovarjamo s svežimi rešitvami – vzdrževanje po meri naročnika.

Moderno vzdrževanje železniških vozil tako pomeni več kot le pregled in popravilo. Je naša temeljna dejavnost, s katero povečujemo vrednost vozil in zagotavljamo funkcionalno vrednost za naše naročnike. Hitra prilagodljivost, tehnična kreativnost, sodobna oprema in specializacija nam omogočajo zagotavljanje celovitih rešitev za kupca in vzpostavljanje dolgoročnih partnerstev. 

Strokovno. Kakovostno. Zanesljivo.
Prizadevamo si vam zagotoviti odlične rešitve. Zato namenjamo veliko pozornosti standardizaciji procesov in delovanju v skladu s predpisanimi standardi. Posebno pozornost posvečamo tudi varnosti uporabnikov železniških vozil. S kupci in partnerji načrtujemo pravočasno servisiranje njihovih vozil. Redno vzdrževana vozila namreč povečujejo varnost v železniškem prometu, zmanjšujejo verjetnost nesreč, podaljšujejo življenjsko dobo tirnih vozil, omogočajo udobnost potovanja in večjo razpoložljivost vozil.

Na področju vzdrževanja zagotavljamo naslednje storitve:
 • Celovito vzdrževanje železniških vozil
  Zagotavljamo celovito vzdrževanje za različne vrste železniških vozil, od lokomotiv, potniških motornih garnitur, potniških in tovornih vagonov do železniških vozil za posebne namene. Svojim naročnikom ponujamo storitve rednega vzdrževanja s kontrolnimi pregledi in revizijskimi popravili vozil in izredno vzdrževanje. Vozilom svojih partnerjev s tem zagotavljamo varnost, zanesljivost, nemoteno uporabo in večjo razpoložljivost.
 • Obnovo in preoblikovanje vseh vrst železniških vozil
  Naše delavnice, oprema, strokovno znanje zaposlenih ter iznajdljivost in inovativnost nam poleg popravil in vzdrževanja železniških vozil omogočajo tudi opravljanje večjih posegov na vozilih, kot so obnove, preoblikovanja, modifikacije, posodobitve, dodelave. Takšno nego še posebej potrebujejo starejša vozila, ki za nas predstavljajo poseben izziv, saj jih je po določenem času potrebno obnoviti, izboljšati njihove lastnosti delovanja in posodobiti. 
 • Obdelavo in vzdrževanje kolesnih dvojic in komponent
  Fleksibilnost in boljšo odzivnost na zahteve, ideje in potrebe kupca dosegamo tudi z lastno obdelavo kolesnih dvojic po najnovejših evropskih zahtevah, in drugih komponent. 
 • Mobilni servis
  Za 24-urno mobilnost vozil svojih naročnikov poskrbimo v servisu, opremljenem s sodobnimi intervencijskimi vozili, tirnim dvigalom in drugo opremo, ki nam omogoča, da učinkovito in hitro opravimo popravila na terenu in posredujemo pri železniških nesrečah. 
 • Inženiring in tehnično svetovanje
  Svoje znanje in izkušnje delimo z drugimi. Svojim partnerjem zagotavljamo tehnično svetovanje in projekte inženiringa.
 • Dodatne storitve
  Tradicija, izkušnje in tehnično znanje so omogočili razvoj dodatnih storitev, ki jih lahko za vas opravimo kakovostno, v skladu s standardi in visoko profesionalno.
Naše storitve vzdrževanja vseh vrst železniških vozil so poznane in cenjene tudi izven meja. S kakovostnim vzdrževanjem, specifičnim znanjem in kompetencami, s prilagodljivostjo in pripravljenostjo na vsak nov izziv, ki nam ga zaupajo lastniki vozil na širšem evropskem trgu, smo ustvarili številna partnerstva z nekaterimi največjimi privatnimi lastniki in državnimi železnicami.

Glavne delavnice: Ljubljana, Maribor, Ptuj, Dobova, Divača in Koper

VIT ohranja vaša vozila FIT.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu