V drugi polovici maja je v družbi SŽ – VIT potekala kontrolna presoja ECM v skladu z izvedbeno uredbo Evropske komisije (EU) 2019/779.  Kontroliral se je sistem obvladovanja IV. funkcije vzdrževanja na osnovi pripravljene dokumentacije, preverjanja uporabe pravilnikov in praktičnega ogleda delavnic za vzdrževanje vlečnih in vlečenih vozil. Presojo sta izvedla presojevalca iz presojevalne hiše Sconrail.
 
Sama presoja je potekala s preverjanjem zahtev in meril funkcije izvajanja vzdrževanja po prilogi II. omenjene uredbe, poglaviten poudarek presoje pa je bil namenjen obvladovanju varnostno kritičnih komponent, oceni tveganj, nadzoru, upravljanju kompetenc in  podizvajalski dejavnosti.
 
VIT  je z uspešno izvedeno kontrolno presojo potrdil  iz leta 2021 pridobljen certifikat po recertifikacijski presoji z veljavnostjo do leta 2025  in s tem zagotavlja potrebne formalne kriterije za nemoteno delo, z uspešnim teoretičnim in praktičnim zagovorom kriterijev izvedbene uredbe komisije (EU) 2019/779 navedene v prilogi II, pa si je tlakoval pot za nadaljnjo možnost razvoja portfelja storitev na širšem evropskem trgu.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu