Vse na enem mestu
Pri nas poleg rednega in izrednega vzdrževanja na dizelskih lokomotivah izvajamo tudi modifikacije in modernizacije, tako pogonskega dela kot notranjosti in zunanje podobe vozila. Vašo staro „dizelco“ bomo celovito obnovili, zamenjali dotrajane in zastarele dele z novimi, uvedli izboljšave, zamenjali motor in poskrbeli za novo podobo. Za vse predelave in modifikacije izdelamo tudi potrebno dokumentacijo.

Ne odpišite še stare dizelske lokomotive
Evropsko železniško omrežje še ni v celoti elektrificirano, zato na progah, kjer ni električnega omrežja, vladajo dizel lokomotive. Te so v voznih parkih številnih železniških operaterjev dosegle že lepo starost, zato so potrebne še intenzivnejšega vzdrževanja.

Kos smo tudi večjim podvigom na področju remotorizacij in obnov dizelskih motorjev, osvajamo inovacije in spremljamo najnovejše evropske direktive na tem področju. Že večkrat smo dokazali, da smo kompetentna ekipa, ki v takšne projekte vloži vse svoje znanje in jih sprejme kot dobrodošel izziv. Ne nazadnje se ob tem skupaj z našimi poslovnimi partnerji stalno razvijamo in rastemo. Z dosedanjim delom smo si največ izkušenj pridobili z modifikacijami na dizel-električnih in dizel-hidravličnih lokomotivah proizvajalca Đuro Đaković (licenca Brissonneau et lotz in Jenbacher Werke), ki smo jih opravili za naše partnerje iz Jugovzhodne Evrope in za Slovenske železnice.

Z upoštevanjem specifičnih potreb in želja lastnika na dizel-električnih ali dizel-hidravličnih lokomotivah izvedemo naslednje modifikacije: 
  • vgradnja novega pogonskega agregata – dizelskega motorja različnih proizvajalcev (Caterpillar, MTU, Wärtsila, Isotta Fraschini), 
  • vgradnja nove vitalne zavorne opreme (P-bloka za zračno zavoro, parkirnega zavornega cilindra, vijačnega kompresorja, sušilne naprave …), 
  • vgradnja varnostnih naprav (budnik, RDZ, brzinomer Hasler radio in ASN), 
  • zamenjava nizko- in visokonapetnostne električne napeljave ter elementov in sklopov,
  • preizoliranje in vakuumska impregnacija električnih strojev,
  • posodobitev strojevodske kabine )vgradnja nove opreme, klimatske naprave, izolacija s protihrupno in toplotno zaščito, obnova komandne mize/pulta, nova razsvetljava).
Dizel lokomotive vzdržujemo v Centru Maribor (vse stopnje vzdrževanja), Centru Divača (kontrolni pregledi) in Centru Ljubljana (kontrolni pregledi)

Oglejte si naše reference:

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu