Nedavno je v družbi SŽ – VIT potekala recertifikacijska presoja ECM v skladu z  izvedbeno uredbo Evropske komisije (EU) 2019/779.  Ocenjeval se je sistem obvladovanja IV. funkcije vzdrževanja na osnovi pripravljene dokumentacije, preverjanja pravilnikov in praktičnega ogleda delavnic za vzdrževanje vlečnih in vlečenih vozil.
 
Sama presoja je potekala v preverjanju zahtev in meril funkcije izvajanja vzdrževanja po prilogi II omenjene uredbe, poglaviten poudarek presoje pa je bil na obvladovanju varnostno kritičnih komponent, ki morajo biti po uredbi (EU) 2019/779 opredeljene  v tehnični dokumentaciji vozil s strani proizvajalca, podlaga za ravnanje z dokumentacijo pa je v direktivi (EU) 2016/797.    
 
SŽ – VIT je z že do sedaj pridobljenimi in izpolnjenimi pogoji za izpolnjevanje skladnosti procesov po uredbi (EU) 445/2011 zagotavljal potrebne formalne kriterije za nemoteno delo, z uspešnim teoretičnim in praktičnim zagovorom kriterijev izvedbene uredbe komisije (EU) 2019/779, navedenih v prilogi II, pa si je  tlakoval pot za nadaljnjo možnost razvoja širitve portfelja storitev na širšem evropskem trgu. 
 
Presoja je pokazala, da smo naredili velik korak naprej v samem razmišljanju o pomembnosti izpolnjevanja kriterijev (predvsem varnostnih), kar nam bo omogočilo  hitrejše  prepoznavanje tveganj pri samem izvajanju operativnih procesov dela.

Certifikati

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu