Družba SŽ – VIT je med 25. in 28. 9. 2017 uspešno opravila recertifikacijsko   presojo ECM na področju vzdrževanja voznih sredstev  v skladu z evropsko direktivo (EU) 445/2011. Presojo skladnosti procesov z evropsko direktivo je izvajala certifikacijska hiša SCONRAIL iz Švice.

V času od 25. 9. 2017 do 28. 9. 2017 se je v  družbi SŽ – VIT izvajala recertifikacijska presoja ECM,  ki ima podlago v evropski direktivi (EU) 445/2011. V omenjeni uredbi so opredeljene zahteve in merila za ocenjevanje organizacije, ki poda vlogo za pridobitev certifikata.  Določene zahteve omenjene  uredbe so opredeljene v  uredbi (EU) 402/2013 (metode in postopki ocenjevanja tveganj)  in pa v uredbi (EU) 1078/2012 (učinkovitost postopkov sistema upravljanja). Sama presoja je potekala v preverjanju zahtev in meril funkcije izvajanja vzdrževanja po prilogi III omenjene uredbe.

Prvo presojo ECM smo v SŽ – VIT izvedli pred 4 leti kot ena od prvih delavnic v Evropi ter si tako začeli tlakovati pot do zahtevnih trgov EU. S pridobitvijo certifikata smo si pridobili zaupanje kupcev, da se lahko ti v vsakem trenutku  obrnejo na SŽ – VIT po kakovostno opravljeno storitev.

Tokratna recertifikacijska presoja se je izvajala v centrih Dobova, Divača in Ptuj ter na sedežu družbe. Recertifikacijska presoja zajema preverjanje vseh ključnih področij obvladovanja procesov, ki jih izvaja družba SŽ – VIT  s poudarkom na  prilogi III uredbe 445/2011. Poleg splošnih zahtev in meril je presojevalca predvsem zanimala skladnost procesov na področju sprostitve tovornih vagonov v obratovanje, kompetentnosti zaposlenih na poudarku izobraževanja in opredeljenosti varnostnih ciljev  v naši družbi s poudarkom na področju vzdrževanja.

Presojevalec s strani  Sconrail je ob zaključku izrazil zadovoljstvo z  videnim, s samo skladnostjo  procesov z zahtevami uredbe EU ter bil vidno zadovoljen z napredkom od zadnje  kontrolne presoje. Recertifikacijsko presojo smo zaključili brez neskladnosti, tako da smo takoj dobili nov certifikat kot potrditev, da imamo v družbi SŽ – VIT uveden sistem in procese dela, skladne z evropsko direktivo.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu