V novembru 2018 je bila v naši družbi s strani certifikacijske hiše SCONRAIL izvedena kontrolna presoja ECM v skladu z evropsko direktivo (EU) 445/2011, prvič pa se je preverjala skladnost procesov poleg vzdrževanja kolesnih dvojic in tovornih vagonov tudi na ostalih vlečnih in vlečenih vozilih.

Prvi del je bil izveden z namenom podaljšanja že obstoječega certifikata ECM za tovorne vagone, ki smo ga prvič, kot eden prvih vzdrževalcev v Evropi, pridobili leta 2012, in smo ga glede na izkušnje uspešno opravili. Drugi del, ki pa se je letos izvedel prvič, je predstavljal razširitev presoje na ostala vlečna in vlečena vozila s ciljem preverjanja skladnosti obvladovanja ključnih procesov na lokomotivah, motornih vlakih, potniških vagonih in vozilih za posebne namene. Poudarek presoje je bil na varnosti in upoštevanju varnostnih vidikov v vseh fazah izvajanja procesov naše družbe.

Certificiranje nam bo omogočalo, da pravočasno uvedemo pomembne parametre, ki so postavljeni precej višje predvsem v pogledu zagotavljanja varnosti, povečamo konkurenčnost in posledično prednost ob izdaji nove evropske direktive, ki bo pokrivala vlečna vozila. S takšno uspešno izvedeno presojo se postavljamo v sam vrh evropskih delavnic, ki so si uspele ustvariti podlago za izvajanje del in nalog po normah ECM.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.