SŽ - Centralne delavnice Ljubljana d.o.o., hčerinsko podjetje Slovenskih železnic, javnost in poslovne partnerje obvešča, da se je z dnem 5. 7. 2012 preimenovalo v družbo SŽ - Vleka in tehnika, d.o.o.

Z Aktom o ustanovitvi družbe SŽ - Vleka in tehnika, d.o.o., ki ga je sprejelo poslovodstvo Slovenskih železnic ob soglasju Vlade RS, so se spremenili naziv družbe, osnovni kapital, upravljanje družbe in obseg dejavnosti podjetja. 

Družba SŽ - VIT v sklopu svojih dejavnosti združuje vzdrževanje železniških vozil, vleko vlakov in tehnično vagonsko dejavnost. Dejavnosti vleke vlakov in TVD sta pred združitvijo z dejavnostjo vzdrževanja železniških vozil opravljali poslovni enoti Vleka in TVD, ki sta bili del Slovenskih železnic. S prestrukturiranjem matičnega podjetja v holding Slovenskih železnic, pa poslovni enoti skupaj s Centralnimi delavnicami tvorita enovito hčerinsko podjetje SŽ - Vleka in tehnika, d.o.o. 

SŽ - VIT bo nadaljevala tradicijo zagotavljanja zanesljivega in kakovostnega partnerja za vzdrževanje železniških vozil na domačem in trgih Srednje in JV Evrope, ki jo je ustvarila družba SŽ - Centralne delavnice Ljubljana d.o.o. Z razširitvijo na dejavnosti vleke vlakov in tehnično vagonske dejavnosti bomo razširili portfelj storitev in se trudili zagotavljati celovite storitve, ki bodo lastnikom železniških vozil in prevoznikom omogočale konkurenčnejši prevoz tovora in potnikov.

Z individualnim pristopom k vsakemu partnerju bomo našli najboljše rešitve po meri, ki so plod dolgoletnih izkušenj. Celovitost storitev nam omogoča, da svojim kupcem ponudimo kar največ na enem mestu, svoje kompetence pa stalno nadgrajujemo s pomočjo partnerskih povezav. Strateška lokacija med Alpami in Jadranom nam prinaša možnosti sodelovanja s podjetji na širšem delu osrednje Evrope in Balkana. Naše kakovostno in zanesljivo delo upravičuje zaupanje številnih železniških podjetij. 


poslovodstvo SŽ - Vleka in tehnika, d.o.o.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu