Konec leta 2000 so Slovenske železnice prevzele prve EMG od skupno 30, kolikor so jih kupile za potrebe potniškega prometa. Tako sprotno kot revizijsko vzdrževanje smo prevzeli v naših delavnicah in po osmih letih je prišla na vrsto prva srednja revizija, s katero smo pričeli  v maju 2008 na EMG 312-007/008. 

Ker je bila to prva revizija na vozilih te serije, so se delavci s specifikami dela na njej šele seznanjali in pokazala se je potreba po oblikovanju nosilne revizijske skupine. Najprej smo morali pripraviti opise del, ki smo jih uskladili s predstavniki lastnika, to je Potniški promet. Izdelati je bilo potrebno posebna orodja ter pripraviti primerno delovišče z opremo in pripravami. Vse to smo uredili in uspešno opravili srednjo revizijo na vseh 30 garniturah. Poleg revizije smo na Desirojih na zahtevo lastnika opravili kar nekaj izrednih popravil in predelav. Predelali smo klimatske naprave, ki so bile preglasne in vgradili števce energije, ki jih garniture v osnovi niso imele. Poleg tega smo opravili menjavo medvagonskih  zglobov in dodatno ozemljili kolesne dvojice. Popravili smo tudi netesna stekla, ki so prepuščala vodo, in napise na posameznih sklopih, ki so bili v nemškem jeziku, zamenjali z napisi v slovenskem jeziku. 

Lansko leto je minilo 8 let od zadnje revizije in napočil je čas za ponovno plansko vzdrževanje, tokrat veliko revizijo. Septembra 2016 smo v Centru Ljubljana, ki je specializiran za vzdrževanje električnih železniških vozil, pričeli z delom velike revizije na prvi garnituri Siemens Desiro, kjer smo ponovno kot prvo revidirali garnituro z oznako 312-007/008. Pri veliki reviziji, za razliko od srednje, poleg vseh pregledov in popravil, dodatno opravimo še nekaj novih. Glavnina dodatnih del je na pretvornikih vleke in pretvornikih pomožnih naprav (tesnjenje pretvornikov in obnova izolacije, zaradi katerih je potrebno pretvornik pomožnih naprav tudi izgraditi). Dela  v večjem obsegu so opravljena tudi na spodnjem ustroju, zavori in notranji opremi. Posebnost in novost te velike revizije pa je obnova zunanjosti vozil z antigrafitno folijo, ki bo poskrbela za lažje odstranjevanje grafitov in lepšo celostno podobo vozil.

V letošnjem letu bomo skupno izvedli velike revizije na 12 EMG, za izvedbo nam preostane nam še 16 vozil.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu