Družba SŽ – VIT je znova uspešno opravila presojo ECM (subjekt, zadolžen za vzdrževanje) na segmentu vzdrževanja v skladu z evropsko uredbo 445/2011 v Centru Dobova in na delovišču v Kopru. Tudi lani je certificiranje izvedla certifikacijska hiša Sconrail iz Švice.

V začetku decembra smo prejeli podaljšani certifikat ECM, ki bo veljal do naslednjega leta, ko se bo presoja po zadnjih informacijah izvajala v dveh delavnicah SŽ – VITa, kjer se takšna presoja še ni izvedla. 

Evropska uredba 445/2011 od njene uvedbe predstavlja velik korak k povečanju varnosti v prometu znotraj Evrope, saj mora vsak lastnik vagonov, ki hoče voziti vagone po evropskih progah, prevzeti odgovornost ECM-a ali jo zaupati nekomu drugemu v njegovem imenu za kakovostno vzdrževanje tovornih vagonov. To pomeni pošiljati vagone v revizijo in popravila v delavnice, ki so sposobne zagotoviti vzdrževanje na najvišjem nivoju. Podaljšani certifikat ECM na nivoju SŽ – VIT-a pomeni konkurenčno prednost na evropskem trgu, saj eventuelnemu lastniku vagonov pove, da so delavnice same certificirane v skladu z EU uredbo 445/2011, tako da ni dvoma o njihovi kakovosti kot vzdrževalca tovornih vagonov.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.