Nova pridobitev v Centru Dobova je na novo zgrajena hala z osvetljenim kanalom, ki se uporablja tako za vstopno kot izstopno kontrolo ter za manjša servisna dela kot npr. menjava zavornjakov, preizkus zavor ter urejanje napisov in oznak na vagonih. S tem smo poenostavili zelo kompleksno logistiko znotraj delavnice, ki vsak dan obsega razpored dela in postavitev na delovna mesta precejšnjega števila vagonov v različnih fazah dela. Ob tem moramo upoštevati zahteve in naročila po pogodbah, izjemne potrebe po vozilih, stanje vozil na postaji Dobova ter potrebe po izrednih nujnih popravilih in popravilih tovora.

V začetku letošnjega leta smo pričeli s peskanjem v novozgrajeni peskalnici z vodnim filtriranjem zraka, dvema priključnima mestoma za peskanje in z reverzibilnim peskalnim medijem – jeklenimi sekanci določenih granulacij. Peskalnica lahko sprejme vse vrste standardnih tovornih vagonov do maksimalne razdalje končnih osi 17 metrov oziroma maksimalne dolžine preko odbojnikov v izmeri 24,5 metrov. Peskamo lahko tudi vse vrste vagonskih komponent ter vse ostalo izven programa tovornih vagonov, kot so motorne drezine, DMV, potniški vagoni pa tudi jeklene konstrukcije in ostale izdelke kovinske industrije. Storitve peskanja dopolnjujemo z ličarskimi deli ter barvanjem vseh vrst železniških vozil in ostalih izdelkov kovinske industrije.

V posodobljeni delavnici za servisiranje regulatorjev zavornega drogovja sedaj lažje in bolj pregledno ter v kontroliranih pogojih učinkoviteje servisiramo regulatorje proizvajalcev Knorr in Sab Wabco vrste DRV 450-600. Za to delo imamo dodatno usposobljene in izšolane delavce, ki imajo v vsakem trenutku na razpolago preizkuševalnico za že servisirane regulatorje in preizkuševalnico vzmeti, rezervne dele in material, orodje ter vsa potrebna navodila proizvajalca, po katerih se ravnajo za opravljanje dela.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu