Po čiščenju požarišča in odpravi posledic požara, ki je Center Ptuj prizadel na začetku lanskega leta, je bilo najprej nujno potrebno vzpostaviti delovne pogoje za delo na segmentih, kjer je požar uničil delovne površine. Najprej smo uredili halo za vzdrževanje potniških vagonov, pripravili začasen prostor za barvanje kolesnih dvojic, zamenjali kritino ter na novo prebarvali stene in strope ter tako omogočili dokaj nemoteno delo na potniških vagonih in barvanju kolesnih dvojic.

Po ogledu dejanskega stanja, popisu in oceni škode so se začele odvijati aktivnosti za obnovo proizvodnih prostorov in izgradnjo nadstrešnice med halama B in C. Sanacija in obnova objekta po požaru z novogradnjo sta se začeli prvi teden oktobra 2014. Dela na gradbišču so se izvajala dokaj usklajeno in po planu, saj je bil določen rok, prav tako pa so se bližali nepredvidljivi jesenski in zimski meseci. 

S sanacijo hale in novogradnjo smo dobili na novo pokrito skladišče za končane kolesne dvojice z mostnim žerjavom 5T za manipulacijo kolesnih dvojic in pripravo za odprodajo ter dodatne površine za skladiščenje novih delov. Skupna uporabna površina nadstreška znaša cca. 1.200 m2, na novo pokritih površin pa je skupno cca. 2.800 m2. V celoti smo obnovili proizvodno halo za obnovo kolesnih dvojic z obroči, barvanje in končni prevzem. Kljub kratkemu času nam je uspelo do 31. 12. 2014 zaključiti z glavnimi gradbenimi deli, sledila je montaža električnih inštalacij, ogrevanja, dvižnih vrat ter ostalih del po projektu. 

Namenske in druge univerzalne stroje za obnovo kolesnih dvojic tovornih in potniških vagonov, dizel in elektro garnitur ter muzejskih vagonov in lokomotiv, ki so bili uničeni v požaru, smo zaupali strokovnjakom v obnovo. Proizvodni proces v obnovljeni hali smo delno zagnali s 1. 7. 2015 (vsega skupaj po 17 mesecih po požaru), polni zagon proizvodnje v obnovljeni hali pa se predvideva spomladi  2016.

V obnovljenih prostorih bomo poleg obstoječega proizvodnega programa dodali obnovo kolesnih dvojic s toplim naprešanjem in obnovo osnih pogonov serije 713/715. Nove storitve bodo v Center Ptuj in SŽ – VIT prinesle povečanje dodane vrednosti in omogočale celovito obnovo kolesnih dvojic za železniška vozila na domačem in tujem trgu.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu