Pred kratkim je zaživelo novo delovišče na tovorni postaji Koper. Nove pridobitve so se razveselili tako delavci, ki sedaj svoje delo opravljajo v bistveno boljših pogojih, kot tudi naše stranke, saj se delovišče nahaja v neposredni bližini Luke Koper in ima potencial, da postane pravi servisni center na eni najbolj prometnih točk slovenskega transportnega omrežja, ki bo nudil celovite storitve popravil in usposabljanja vagonov za prevoz. Novo delovišče je umeščeno na zahodno stran postaje v neposredno bližino Luke Koper, kar nam omogoča skrajšanje časa dostave in odvoza vagonov ter s tem posledično tudi večjo produktivnost dela.

Novo delovišče je opremljeno z dvema popravilnima tiroma koristne dolžine 136 m s pregledovalnim kanalom ter z delovnimi in bivalnimi prostori. Popravilni tiri so osvetljeni, poleg njih se nahaja napeljava elektro in zračne napeljave, na enem odjemnem mestu tudi vode. Nova tira imata uvoz iz smeri Luke Koper in vgrajen tirni zaključek.

Poleg storitev, ki jih je naša delavnica v Kopru že do sedaj ponujala strankam, bo na novem delovišču možna tudi usposobitev vagonov s poškodovanim podom, katere smo do sedaj vozili na popravilo v delavnico Divača.

V bližnji prihodnosti nameravamo nad popravilne tire postaviti tudi streho, s čemer bodo pogoji dela neprimerno boljši. Zgradili bomo tudi delovno halo, usposobili oba tira za prevoz (prevozna tira) in povečali kapaciteto skladišča za shranjevanje rezervnih delov in materiala.

Posebej velja izpostaviti odlično sodelovanje s predstavniki Tovornega prometa na tovorni postaji Koper, kjer njihovo osebje opravlja storitve dostave in odvoza vagonov v in iz delavnice. Zaradi lokacije delovišča lahko v dogovoru z njimi zamenjavo vagonov opravimo tudi večkrat dnevno, kar zelo poveča našo produktivnost.

Ko bodo zaključena vsa še predvidena dela in bosta oba delavniška tira povezana s preostalimi tiri z obeh strani (trenutno sta slepa tira), bo novo delovišče SŽ – VIT še bolj produktivno kot do sedaj ter bo svojim strankam nudilo učinkovito in kakovostno storitev.

Za več informacij o popravilu vagonov na delovišču Koper pokličite Center Divača na tel.: 05 29 63 433 ali 05 29 63 639.


Popravilni tiri nove delavnice v Kopru (foto: Dušan Rožac)
Novi prostori delavnice v Kopru (foto: Dušan Rožac)

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu