Da je vzdrževanje osnih pogonov naša tržna priložnost, smo spoznali že pred leti in se v ta namen povezali s priznanim proizvajalcem in vzdrževalcem osnih pogonov Gmeinder Getriebe Gmbh, ki nam nudi vse potrebno znanje in tehnično pomoč za opravljanje te storitve.  V letu 2013 smo izvedli prvo izobraževanje na sedežu firme v Nemčiji, kjer so delavci pridobili ustrezne certifikate za vzdrževanje osnih pogonov. Žal je sledilo leto 2014 in požar obrata, v katerem smo imeli predvideno servisiranje omenjenih pogonov, zato se je storitev obnove prestavila vse do letošnjega leta, ko smo ponovno vzpostavili pogoje za delo. V času obnove prostorov aktivnosti na tem področju niso zastale, saj smo v tem obdobju uspešno pripravili in zaključili javni razpis ter dobavili vse rezervne dele za osne pogone.  

Aprila 2017 smo izvedli praktično izobraževanje obnove osnih pogonov serije 713 v Centru Ptuj, ki ga je vodil predstavnik firme Gmeinder Getriebe Servis GMBH. Med praktičnim usposabljanjem sta se sestavila osna pogona tipa GGM170E 269D in GGM170EHA 310D.  

Po odhodu predstavnika GGS pa je sledil ognjeni krst za novopečene udeležence usposabljanja, saj je bil pred njimi prvi izziv sestave osnega pogona brez zunanje pomoči.  Prvo samostojno obnovo osnega pogona smo končali 12. 5. 2017, kar štejemo za začetek dela na osnih pogonov v Centru Ptuj. 

Ponosni in veseli smo, da nam je uspel zagon še ene nove storitve, s katero bomo zagotavljali celovito rešitev obnove kolesnih dvojic serije 713/715. V procesu vzdrževanja železniških vozil se vedno pokaže kakšna nova priložnost za izboljšave in napredek, ki obogati naše znanje in nam povečuje vrednost storitev. Te priložnosti uspešno prepoznavamo in se trudimo, da stalno nadgrajujemo svojo ponudbo ter tako našim kupcem nudimo vedno boljšo podporo pri vzdrževanju njihovih vozil.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.