Minister za promet dr. Patrick Vlačič je danes obiskal SŽ – Centralne delavnice Ljubljana d.o.o.. Razlog obiska je bila podrobnejša predstavitev Centralnih delavnic, predstavitev strategije in vizije podjetja ter sinergijski učinki nove organiziranosti podjetja. Ob zaključku obiska si je minister ogledal še obnovljeni vlak vrste 813 in novi delavnici v neposredni bližini.

Na sedežu našega podjetja, v Ljubljani, so ministra pričakali direktor Dušan Žičkar s sodelavci ter člani nadzornega sveta Centralnih delavnic s predsednikom in generalnim direktorjem SŽ Goranom Brankovičem. Direktor SŽ - CD je prisotnim predstavil dejavnost podjetja in njegovo poslovanje, načrte in vizijo za prihodnost ter sinergijske učinke nove organiziranosti. 

Po predstavitvi je sledil voden ogled Proizvodnje Ljubljana, kjer vzdržujemo večji del voznega parka Slovenskih železnic, zlasti elektro lokomotive in elektro potniške vlake. Ministra smo v spremstvu ostalih gostov popeljali skozi celotno proizvodnjo, ogled pa smo zaključili v novi stavbi v neposredni bližini, kjer sta dve novi delavnici za preizkus potniških vagonov in servis vlečnih vozil. Med ogledom smo ministru predstavili tudi potniški vlak vrste 813, ki ima popolnoma novo notranjo in zunanjo podobo. Obnova tega vlaka za naše podjetje predstavlja največji projekt na področju obnov potniških vlakov do sedaj.

Minister je bil s prikazanim zelo zadovoljen in je podprl zastavljene razvojne načrte podjetja. 

 

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu