V SŽ - CD smo z 28. marcem pričeli z menjavo monoblok koles na električnih lokomotivah vrste 541 (Siemens Taurus). To delo bomo opravili prvič, odkar so Slovenske železnice lokomotive dobile v last in uporabo. 

Lokomotive vrste 541 beležijo prevoženih že več kot 600.000 km in imajo posledično obrabljena kolesa. Ker struženje ni več možno, je monoblok kolesa potrebno zamenjati z novimi. Za prvo lokomotivo nam je naš pogodbeni partner ÖBB Technische Services dobavil rezervne dele – 4 nove pogonske sklope. Za vse nadaljnje lokomotive pa bodo pogonske sklope z obrabljenimi kolesi kontinuirano obnavljali, tako da bo zamenjava potekala tekoče in bodo lokomotive lahko normalno vključene v promet. Celotno izgradnjo starih in vgradnjo obnovljenih pogonskih sklopov opravljamo v Proizvodnji Ljubljana.

V letošnjem in naslednjem letu bomo zamenjali kolesa najprej na prvih 20 lokomotivah, ki so jih Slovenske železnice nabavile, skupno pa bomo zamenjali kolesa vsem 32 Taurus lokomotivam, ki so v voznem parku SŽ.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.