Železniška podjetja po Evropi imajo v navadi, da kakšno vozilo v svojem voznem parku ohranijo pobarvano v originalne barve in za takšno potezo so se odločile tudi Slovenske železnice. Električno lokomotivo vrste 363-005 smo v „stare“ barve obarvali v SŽ – Centralnih delavnicah Ljubljana. Rumeno-zeleno-rjava lokomotiva je sveže popleskana, za kar smo poskrbeli v Dobovski lakirnici.

Lokomotive 363, ki smo jih poosebili kar z imenom Brižita, so bile proizvedene v Alstomovi tovarni v Franciji, v letih 1975-1977. Ko so začele voziti po slovenskih elektrificiranih progah, so nosile rumeno-zeleno-rjavo barvo, po letu 2004 pa smo jih na željo lastnika začeli barvati v rdeče-belo kombinacijo. Prva, ki je nosila novo barvo, pa je bila lokomotiva 363-019. 

Brižita 363-005 je bila v Centralnih delavnicah sicer na revizijskem popravilu in barvanje je potekalo v okviru revizijskih del. Lokomotivo smo konec septembra predali lastniku, na slovenskih tirih jo boste spet lahko videli v nostalgičnih barvah. 

Vse ostale lokomotive vrste 363, na katerih v letošnjem letu v SŽ - CD opravljamo revzijo, pa bodo ostale obarvane v rdeče-beli kombinaciji.

Želite informacije o naši ponudbi? Stopite v stik z nami.

  Strinjam se, da lahko podjetje SŽ – VIT, d.o.o., kot upravljalec spletne strani zgoraj vpisane podatke obdeluje z namenom, ki sem ga navedel/-s na obrazcu ter me v zvezi s tem kontaktira preko e-pošte ali telefona. Potrjujem, da sem seznanjen/-a z varovanjem zasebnosti.
Na tej spletni strani uporabljamo piškotke izključno za pravilno delovanje spletne strani ter za analizo obiska. Preberi več V redu